[ Προσφερόμενες Διευκολύνσεις ]
- Βεράντες με υπέροχη
- θέα στη θάλασσα
- 5 μέτρα από την αμμουδιά
- Ελεύθερο πάρκινγκ
- Κουζίνα, ψυγείο, κλιματισμός
- Σεντόνια, πετσέτες
- προσφέρονται δωρεάν
- Τακτικός καθαρισμός χώρων
- Λογικές τιμές
- Καμία επιλέον χρέωση
   
  [ Πώς θα φτάσετε ]
- Χάρτης της Ζακύνθου και διαδρομή
   
 

Το παλιό χωριό Κερί, που βρίσκεται ψηλά πάνω στους λόφους, παραμένει πράγματι παραδοσιακό, επιτρέποντας στον επισκέπτη να ρίξει μια ματιά στο παρελθόν και στην τοπική παράδοση με τις πλούσιες πολιτισμικές αξίες, την τοπική μουσική παράδοση (καντάδες και αρέκειες), πέραν από το γεγονός πως το Κερί είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ζακύνθου.

 
     
   
  Το Μαραθονήσι.  
     
  Η Παραλία το Κεριού αποτελεί μέρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου της Ζακύνθου το οποίο προστατεύει απειλούμενα θαλάσσια είδη, όπως η χελώνα "caretta-caretta", η οποία διατηρεί επί πολλές χιλιετίες τον μεγαλύτερο χώρο αναπαρωγής της στη Μεσόγειο, εδώ στο Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου.  
     
   
  Παραδοσιακό καντούνι στο ορεινό χωριό Κερί (5 χιλιόμετρα από την παραλία).  
     
  Σε όλο το μήκος της παραλίας βρίσκονται διασκορπισμένα εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ και άλλα καταστήματα. Το μικρό λιμάνι στην παραλία φιλοξενεί τα τοπικά ψαράδικα καΐκια, και τα πλοιάρια που εκτελούν ημερήσιες εκδρομές στο Μαραθονήσι, στις γαλάζιες σπηλιές και σε μικρές, απόκρυφες παραλίες διασκορπισμένες στη δυτική πλευρά του νησιού, όπου βρίσκεται και το παγκοσμίως γνωστό "Ναυάγιο".  
     
   
  Οι μεγαλειώδεις βραχώδεις ακτές και το Ιόνιο Πέλαγος από τον Φάρο Κεριού.  
     
  Το εξαίρετο μείγμα της πολιτισμικής παράδοσης με τη φυσική ομορφιά της υπαίθρου καθιστά το Κερί έναν από τους πλέον ποιοτικούς τουριστικούς προορισμούς της Ζακύνθου.  
     
   
  Γαλάζια κρυστάλλινα νερά και σπηλιές κάτω από τον Φάρο Κεριού.  
     
  Ζάκυνθος! Τζάντε, το "Φιόρο του Λεβάντε" (το Άνθος της Ανατολής), κατά τους Ιταλούς. Η Ζάκυνθος είναι ένα μικρό, εξαιρετικά όμορφο νησί, στο ΝΔ άκρο της Ελλάδας, στο Ιόνιο Πέλαγος. Είναι μέρος του συμπλέγματος των "Επτανήσων" που αποτελείται από τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, την Ιθάκη, τη Λευκάδα, τα Κύθηρα, και τους Παξούς... Το εξαιρετικά και μοναδικά όμορφο φυσικό περιβάλλον του νησιού, το ιδιαίτερα γλυκό και μεσογειακό κλίμα του ολοχρονίς, και ο ήρεμος τρόπος ζωής των κατοίκων της έχουν καταστήσει τη Ζάκυνθο το λίκνο ορισμένων από τις πλέον φημισμένες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται, ο Εθνικός μας ποιητής Διανύσιος Σολωμός, ο Ελληνοιταλός ποιητής Ούγγω Φώσκολος, ο εξαίρετος μουσικός Παύλος Καρρέρ, ο θαυμάσιος πεζογράφος Γρηγόριος Ξενόπουλος, και πολλοί άλλοι. Ο Ανδρέας Κάλβος, ο φημισμένος Ζακυνθινός ποιητής, που έζησε και δίδαξε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αγγλία, γεμάτος νοσταλγία για την πολυαγαπημένη του Ζάκυνθο, γράφει σε ένα από τα ποιήματά του:

Χαίρε Αυσωνία,
Χαίρε κι εσύ Αλβιών,
Χαιρέτωσαν και τα ένδοξα Παρίσια,
Ωραία και μόνη,
η Ζάκυνθος με κυριεύει

 
     
   
  Αμπέλια, ελαιώνες και πευκοδάση στο Παληό Κερί.  
     
  Επιπλέον, πολλοί έλλοι συγγραφείς, ζωγράφοι, γλύπτες, συνθέτες, κλπ., γεννήθηκαν, έζησαν και δημιούργησαν στη Ζάκυνθο. Ωρισμένα από τα έργα τους μπορεί να δει και να απολαύσει ο επισκέπτης στο Μουσείο, στην πόλη της Ζακύνθου.  
     
   
  Πανοραμική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου.  
     
  Η Ζάκυνθος είναι, επιπλέον, "σπίτι" ορισμένων σπανίων ειδών θαλασσίων ζώων, θηλαστικών, και πτηνών. Ιδιαίτερα γνωστά είναι, η περίφημη χελώνα "caretta-caretta" που επισκέπτεται το νησί κάθε χρόνο για να γεννήσει τα αυγά της στις καθαρές, αμμώδεις και ζεστές παραλίες της Ζακύνθου. Επίσης, το σπάνιο είδος της φώκιας "monachus-monachus" ενδημεί στις βραχώδεις ακτές και στα κρυστάλινα νερά των δυτικών ακτών της Ζακύνθου. Επίσης, η πολυτραγουδισμένη "τρυγώνα" ή "τρυγόνι" (Streptopelia turtur) - βλ. φωτογραφία - επισκέπτεται κάθε χρόνο τη Ζάκυνθο και ιδιαίτερα το Κερί με τα απέραντα πευκοδάση. Άλλα είδη αποδημητικών πτηνών που επισκέπτονται το Κερί είναι: ο κότσυφας, η φάσα, ο αητομάχος, ο συκοφάγος, ο κοκκινολαίμης, το χελιδόνι - τα "Seaside Apartments" φιλοξενούν πολλές οικογένειες χελιδονιών - ο κούκος, η κουκουβάγια, ο τσαλαπετεινός, η τσίχλα, η σιταρήθρα, κ.α.  
     
   
  Τρυγόνι.  
     
  Ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ζακύνθου είναι το χωριό Κερί και το φυσικό του περιβάλλον, που είναι μέρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου. Ένα αρμονικό σύμπλεγμα που αποτελείται από αμμώδεις παραλίες, βραχώδεις ακτές, γαλάζιες θαλασσινές σπηλιές, πευκοδάση, βελούδινες δύσεις και μεγαλόπρεπες ανατολές του ήλιου, φιλικούς, ήρεμους και φιλόξενους κατοίκους, ρομαντικούς μουσικόφιλους "κανταδόρους", γευστική τοπική κουζίνα, με φιλική προς το περιβάλλον, μικρή γεωργική παραγωγή, τοπικούς ελαιώνες, αμπελώνες και οπωρώνες.  
     
   
  Οι γαλάζιες σπηλιές.  
     
   
  Στο λιμάνι της Ζακύνθου.  
     
   
  Το Ναυάγιο.  
     
   
  Ζάκυνθος: η Εκκλησία και το Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου.  
     
   
  Νεογέννητο χελωνάκι caretta-caretta, τρέχει στη θάλασσα μόλις σκάσει το αυγό.  
     
   
  Το Μαραθονήσι όπως φαίνεται αό τους τριγύρω λόφους.  
     
   
  Πάνω στο κύμα!  
     
 
Ζάκυνθος!
Αξέχαστες διακοπές!
 
     
  | αρχική | - | διαμερίσματα | - | ζάκυνθος | - | κρατήσεις | - | επικοινωνία |